Indsigt, valg og menneskelig vækst - Online behandling eller i praksis i Hillerød

Ingen er frie for selvbedrag

– men er selvbedraget din bedste ven eller din værste fjende?

 

Din virkelighed er en refleksion af, hvordan du fortæller om den til dig selv og til andre. Vi skaber altså alle vores egen virkelighed – og … som en del af det, fortæller vi også os selv de løgne, vi har brug for, for at få vores version af virkeligheden til at passe. 

 

Jo bedre du bedrager dig selv, jo bedre bedrager du også andre, og på den måde er selvbedragets spin i gang. Bedrageriet hjælper os til at være i vores liv og undgå at se de dele af virkeligheden, som vi ikke kan håndtere (lige pt.)

 

Den bedste måde at gemme dig fra selvbedrageriet, er ved ikke at være bevidst om det. Vi har altså en tendens til ikke at indse, hvad vi forhindrer os selv i at se. Og vi indser heller ikke, at vi ikke indser det. 

 

Denne ubevidste inkompetence kan som sagt være meget gavnlig, men kan til tider også føles som en hæmsko, der binder os til særlige handlemønstre eller forholdemåder. Og det kan være grunden til, at vi nogle gange føler, at lige meget hvad vi gør, kan vi ikke komme videre.

 

Men det kan vi – komme videre og blive mere frie i vores valg. Hvis vi tør erkende vores løgne for os selv – og på den måde gå fra at være ubevidst til bevidst selvbedrager.  

 

Det første skridt, du skal tage, for at vække dig selv over for selvbedrag, er altså at indse, at du sover. 

 

Eller … måske skal du bare halv-sove og til en start overveje muligheden for, at du, i visse aspekter i dit liv, bedrager dig selv og andre. 

 

Al forandring starter med erkendelse. Tempoet er dit!

 

Kontakt mig, hvis du har brug for hjælp til at vågne og se på, hvor du bedrager dig selv og andre.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *