Kalder alle udspændte offentlige ledere!

Kan du genkende, at føle dig udspændt imellem øgede og til tider modstridende forventninger og krav til dig og dine kompetencer og kapacitet?


Og er din hverdag præget af ledelsesvilkår, der er komplekse, paradoksale, dilemmafyldte og ambivalente?

Måske er du nysgerrig på, hvordan du kan blive bedre til at håndtere den følelse af udspændthed og navigere lettere i de ledelsesvilkår, som er en del af din hverdag.

Et greb kan være at skabe dig selv et rum, hvor du kan udfolde netop dét, og hvor du kan reflektere og tænke højt om din situation og dine handlemuligheder. Dét kan jeg hjælpe dig med. 

Med snart 20 års erfaring inden for offentlig forvaltning og med ledelse på mange forskellige niveauer af offentlige organisationer, kender jeg til de gældende ledelsesvilkår for offentlige ledere. Vilkår, som meget rammende er beskrevet i denne artikel af Karsten Mellon og Søren Kryhlmand.

En tiltagende udspændthed er en konsekvens af de ledelsesvilkår, som offentlige ledere mødes med i dag – og som de er nødt til at forholde sig til for at kunne navigere og lykkes med opgaven.

Min personlige erfaring er, at bevægelsen mod mere kompleksitet og større krav til den offentlige leder, på et organisatorisk plan netop ér et vilkår – og et vilkår, som er nærmest umuligt at rykke ved. Om ikke andet er det et langt, sejt træk.

Men hvordan den enkelte leder håndterer vilkåret og følelsen af udspændthed på et personligt plan, er derimod subjektivt og mere håndgribeligt. Og her er der virkelig noget at lære og gevinster at hente – for lederen og for organisationen.

Som leder har du nogle håndgribelige valg, ift. hvordan du håndterer og navigerer i den kompleksitet, du står i. Valg der tager afsæt i din konkrete virkelighed:
·      Hvad er udfordringen for dig som leder?
·      Hvordan udøver du din ledelse i praksis?
·      Stemmer dine ledelsesmæssige værdier og din praksis overens?
·      Virker din ledelse efter hensigten?
·      Hvad ville du gerne ændre?
·      Hvad forhindrer dig?
·      Har du andre valg?

Alle spørgsmål, der med fordel kan udfoldes og udforskes, og som kan understøtte din formåen til at udholde at være udspændt – som leder og som menneske.  

Derudover er det nogle gange en lettelse i sig selv at have et rum, hvor du kan få luft – få luft for frustrationer, vrede, irritation eller andre følelser, der fylder i en hektisk og kompleks hverdag, men som du ikke kan sige højt andre steder. Et såkaldt legitimt ventileringsrum.

Kontakt mig, hvis du har brug for et fortroligt rum, hvor du i ro og mag kan reflektere over din situation, ventilere dine følelser, og hvor du kan udfolde udfordringer og løsningsmuligheder ift din konkrete og måske udspændte situation.

Et frirum uden forventninger eller krav, og hvor tiden er din. Tid til at høre dig selv sige, hvad du tænker, så du kan tænke over det, du siger.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *