November 2021

Er det tid til et serviceeftersyn på dit liv?

 

Måske kender du det, at du har en super travl hverdag. Job, børn, familie, venner og fritidsinteresser - alt sammen elementer, der fylder dit liv op og kræver logistisk effektivitet og benhårde prioriteringer.

Livet suser afsted, og ofte går det så stærkt, at vi glemmer at stoppe lidt op og overveje, hvordan vi egentligt har det, og hvordan det går med det der liv.

For samtidigt med, at vi har mange og vigtige gøremål, har vi ofte også voldsomt høje forventninger til os selv om, at vi gør alt til perfektion både i virkeligheden og på Some - og at vi også skal se godt ud, mens vi gør det.

Måske kender du også fornemmelsen af, at der er noget ved det liv, som du lever, der ikke helt er, som det skal være. Der er en brik i puslespillet, som ikke sidder helt, som den skal. Du ved måske ikke helt, hvilken brik det handler om, men dit system prikker til dig. 

 

Når tankerne melder sig

Snart runder vi et årsskifte. For mig er efteråret, og ikke mindst udsigten til et årsskifte, ofte en tid, hvor mit system prikker til mig. Måske pga mørket bliver jeg mere tænksom og reflekterende på denne årstid.

Jeg husker mange stille stunder gennem årene, ofte alene, hvor tankerne får lov til at vandre og spørgsmålene trænger sig mere og mere på. Hvad har jeg brugt det sidste år til, og hvad kunne jeg ønske at få gjort noget ved i det nye år? Er jeg den mor, jeg gerne vil være og hvordan går det med at balancere arbejdslivet og privatlivet?

Ofte kommer tristheden snigende under disse stunder - en tristhed, som ikke nødvendigvis har et bestemt mærkat på sig, men som bare fylder og lægger en skygge over mig.

I mange år var jeg ikke klar til at lytte ordenligt til tankerne eller til tristheden, når den prikkede til mig. Jeg var lidt bange for hvad der foregik og turde ikke helt vide, hvad mit system ville fortælle mig. Jeg tog ikke tankerne alvorligt - tog ikke mig selv alvorligt.

I stedet lukkede jeg ned for tristheden og ignorerede tankerne. Væk med dét og videre med mit travle liv i hamsterhjulet. "Det er også bare dig, der er utaknemmelig for alt det dejlige dit liv tilbyder dig! Sæt pris på det og stop med at sætte så mange spørgsmålstegn".  

 

At tage dig selv alvorligt

I dag ville jeg ønske, at jeg havde lyttet mere og tidligere til tristheden i mit liv. For selvom følelserne kan forekomme farlige, så er min erfaring, at de ikke går væk af at blive ignoreret - tværtimod. De vokser blot videre indeni og fylder mere og mere - og dét kan i sig selv blive sprængfarligt. Hellere lytte til følelserne og høre hvad de vil dig, end lade dem vokse sig så store at de bliver uoverskuelige og får dig til at reagerer uhensigtsmæssigt i alle mulige situationer. 

Kender du til, at dit system forsøger at fortælle dig noget, og at du ikke lige ved, hvad du skal stille op med det?  Går du med ubesvarede spørgsmål eller er du utilfreds med elementer af dit liv? Så tag dig selv alvorligt og find ud af, hvad det handler om. Uanset hvor du er i dit liv, og hvor meget du har lyttet til dine følelser, så er et serviceeftersyn af dit liv en god ide.

Enhver forandring fordrer erkendelse og enhver erkendelse fordrer, at du lytter til dit system.

Indsigt, valg og vækst - kontakt mig hvis du ønsker et serviceeftersyn på dit liv.

 

Læs mere og kontakt mig her...