Mit ledelsesgrundlag

Mit personlige ledelsesgrundlag – udarbejdet nov. 2018

I mit arbejde i Hillerød Kommune arbejder jeg blandt andet med ledelse. Jeg har ikke personaleansvar, men jeg udøver ledelse på alle mulige måder, herunder som direktionskonsulent (PA) og sparringspartner, som udviklingskonsulent, proceskonsulent og kollega – og som uformel leder for definerede og ikke definerede konsulent- og andre medarbejdergrupper.

I mit arbejde er jeg også blot et menneske! Menneske og leder – og grundlæggende kan jeg ikke skille de to ting ad. På samme måde er du for mig både en kollega og et menneske – og jeg ønsker at møde dig som sådan.

Jeg tilstræber at være autentisk og tydelig om, hvem jeg er og hvad jeg står for – og jeg bliver rolig, hvis jeg møder det samme hos dig.

Mit mål i livet er, hver eneste aften når dagen er forbi, at kunne se mig selv i øjnene og vide, at jeg (og du) har gjort det bedste vi formåede, og at det er godt nok – også når det ikke var godt nok! At jeg er god nok og du er god nok – uanset.

Jeg er et refleksivt menneske, der har høje forventninger til mig selv og på samme måde har jeg høje forventninger til dig. Jeg tilstræber at være et ordentligt menneske, der behandler relationer med respekt og ligeværdighed. Jeg sætter pris på gennemsigtighed i alle sammenhænge og værdsætter samtaler, der giver mening og er vigtige for dig og mig.

For mig er din rejse på selvrespektens stige lige så vigtig som din rejse på karriererstigen

Jeg tilstræber at være ærlig i min kommunikation, men har også situationsfornemmelse. Hvis jeg alligevel jokker i spinaten – hvilket jeg formegentligt gør – er det vigtigt for mig at sige undskyld til dig – og jeg håber du vil gøre det samme. Jeg ønsker rene linjer, så vi kan komme videre med det, der er vigtigt.

Jeg er i mit DNA et punktligt og struktureret menneske – pligtopfyldende, detaljeorienteret og som oftest perfektionistisk. Jeg følger ting til dørs og trives ikke godt med at levere under 100 %. Jeg værdsætte disse sider af min personlighed, men ønsker og søger en mere naturlig balance. Jeg øver mig derfor hver dag i at omfavne kompleksitet og uvished samt at være fleksibel og tålmodig med min egen imperfektionisme. Jeg håber, at du vil hjælpe mig med at træne og blive dygtigere.

Jeg søger kontinuerligt at blive et mere nysgerrigt menneske. Jeg tror på at nysgerrighed og opmærksomhed på, hvordan jeg er i verden, giver mig flere muligheder for at træffe bevidste valg. På den måde kan jeg vælge at gøre noget andet end jeg plejer – eller jeg kan vælge IKKE at gøre noget andet.

Med valg følger for mig ansvarlighed – og med ansvarlighed følger tillid. Jeg ønsker at have tillid til dig og jeg ønsker at du skal have tillid til mig – både som leder og som menneske.

Mit ledelsesgrundlag er udarbejdet på baggrund af Ledelseskommissionens anbefalinger og som element i et kompetenceudviklingsforløb i Udviklingssektionen, Hillerød Kommune, efteråret 2018.