Terapi for ledere - hvorfor?

 - fordi ledelse er ledelse af mennesker. Og for at lede andre og skabe følgeskab, må du først kunne lede dig selv.

Hvad har terapi med ledelsesudvikling at gøre?

Der er høje krav til dagens leder.

Du skal lede opad, udad, nedad, til siden, på tværs, og på langs - og ikke mindst indad.

Du skal både være en bureaukrat og en strateg, der kan skabe netværk og du skal kunne implementere reformer og være økonomisk ansvarligt.

Samtidigt skal du være modig, autentisk og nærværende, psykologisk moden og ikke mindst skal du vise din sårbarhed og fejlbarlige sider, så du kan motivere din organisation til at være innovativ og nytænkende. 

I min praksis tilbyder jeg terapi til ledere, fordi jeg tror på, at hvis vi skal leve op til alle disse krav, har vi brug for at lære mere om os selv og om, hvordan vi fungerer som leder og menneske. 

Målet er opmærksomhed og metoden er opmærksomhed. Fordi opmærksomhed giver nye valg og handlemuligheder. 

Den heroiske leder er død, men hvad så?

Den heroiske, karismatiske og benhårde chef, der løser opgaven uden tvivl og tøven - og ser godt ud mens han gør det - er dømt ude. 

Dagens organisationer og fremtidens arbejdskraft ønsker mere nærvær, mere autenticitet og mere fejlbarlighed - fordi det er menneskeligt.

De ønsker en arbejdsplads med psykologisk tryghed, som rummer og opfordrer til ærlighed, nytænkning og innovation og som (også) giver plads til frustrationer, følelser og usikkerhed.

Derfor er der et øget fokus på at ledere i dag må og skal supplere de traditionelle ledelseskompetencer med mere relationelle og emotionelle modne opmærksomheder og kvalifikationer.

Og det er en medvirkende årsag til, at sårbarhed i ledelse er det nye sort. 

Men... hvordan bliver jeg som leder mere autentisk og mere fortrolig med at vise min sårbarhed?

Det er et godt spørgsmål! Det er nemlig ikke lige noget du kan læse dig til i en bog eller lære på et online kursus. At vise sin sårbarhed og sin fejlbarlighed kræver en god portion psykologisk modenhed - og det kan ikke intellektualiseres. 

Problemet er også, at selvom mange bekender sig til, at sårbarhed og andre bløde værdier også er relevante kompetencer som leder, så kan det være sårbart,  i sig selv, at indrømme, at man ikke helt ved, hvordan man gør i virkeligheden. 

Når det er sårbart ikke at kunne finde ud af at være sårbar, så er det nemmere bare at lade som om. Sige alle de rigtige buzzwords - og krydse fingre for, at der ikke er nogen, der opdager, at du faker. Men det gør de - opdager det, og så er du lige vidt.   

Så hvad gør du? 

Nøglen til ledelsesmæssig og personlig vækst og udvikling er opmærksomhed 

- fordi nye opmærksomheder giver nye valgmuligheder. 

I arbejdet med ledelsesudvikling er målet derfor opmærksomhed og her kan gestaltterapi gøre en forskel. 

I en terapeutisk samtale tager vi udgangspunkt i den virkelighed, du kommer fra, og de udfordringer du møder, når du er på arbejde.

Jeg kan hjælpe dig med at være nysgerrig på dig selv, på dine arbejdsrelationer og hjælpe dig med at undersøge, hvordan dine handlemønstre er - som leder og som menneske.

Er der fx uoverensstemmelser eller harmoni mellem dine værdier på job og i privaten?

Sammen kan vi folde perspektiver og valgmuligheder ud og blive klogere på, hvad der er vigtigt for dig i dit (arbejds-) liv, og hvordan du bliver den leder, som du gerne vil være. 

Ønsker du svar på nogle af disse spørgsmål?

Så kontakt mig!

  • Hvad indeholder mine sårbare sider egentligt, og hvordan viser jeg dem uden at føle mig forkert?
  • Hvordan får jeg mod til at sænke paraderne og dele det svære og det uperfekte - dele at jeg er fejlbarlig?
  • Risikerer jeg ikke at miste respekt, hvis de finder ud af, at jeg også kan blive ramt og føle mig som en fiasko?

Kontakt mig her

Bæredygtig ledelse er væredygtig ledelse